yrityskauppa

Yrityksen osakassopimukset ja myynti

Osakassopimus on yksi yrittäjän tärkeimmistä sopimuksista. Monelle yrittäjälle osakassopimuksen sisältö saattaa kuitenkin tuntua vieraalle. Osakassopimus voidaan mieltää vähäpätöiseksi eikä se ole ensimmäisenä hoidettavien asiakirjojen joukossa. Osakassopimus on kuitenkin ehdottomasti kannattava laatia, jos yhtiössä on enemmän kuin yksi osakkeenomistaja. Osakassopimuksessa sovitaan osakkaiden välisistä oikeuksista ja velvoitteista. Riitatilanteiden yllättäessä kirjallisella sopimuksella pystytään helposti näyttämään toteen, mikä on ollut osapuolten tahto osakassopimusta laadittaessa. 

Osakeyhtiölaki sääntelee osakeyhtiöiden toimintaa, mutta laki ei kuitenkaan anna riittävää suojaa kaikkien osakkeenomistajien etujen ja vaikutusmahdollisuuksien turvaamiseksi. Autammekin asiakkaitamme jokaisen osakkeenomistajan suojaamisessa ja huomioonottamisessa. Yhdessä sovimme yrityksen pelisäännöt, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia. Huolehdimme, että muotovaatimukset tulevat täytetyksi sekä osakassopimuksen riittävästä kattavuudesta. Asiantuntijamme voivat myös kommentoida valmiita sopimuksia ja varmistaa niiden asianmukaisuuden. 

Yhtiön tai liiketoiminnan myynti on aina merkittävä päätös omistajalle. Kaupat ovat kokonaisuus, johon liittyy monimutkaisia juridisia kysymyksiä. Myös verotukselliset näkökohdat on otettava heti alusta alkaen perusteellisesti huomioon. Ratisen kokeneet asiantuntijat ovatkin oiva kumppani avustamaan yrityskaupoissa. Jokainen yrityskauppa on ainutlaatuinen, joten tarjoamme juuri teidän tarpeillenne sopivan palvelun. Toteutamme yrityskaupat aina neuvotteluista lopulliseen sopimukseen saakka, oli kyseessä sitten koko yrityksen, sen osan, tai liiketoiminnan osto tai myynti. Meidän avullamme yrityskaupat hoituvat suunnitellusti ja tehokkaasti. Varmistamme, että yrityksenne saa arvoistaan palvelua sekä prosessin juridisen puolen toteutumisen. 

Shopping Basket